A Kuckó programról

A program pont annyi, amit a neve is tükröz. Egy önkéntes alapon működő és gyermekotthonokra fókuszáló program. Egy önkéntes kezdeményezés, melynek célja, hogy jobbá tegye a gyermekotthonban lakók életét élményeken keresztül.

A program 2012-ben indult és mindig úgy alakult, ahogy változtak a gyerekotthonok igényei, állandó programjaink a kutyaterápia, a fodrászkodás, a tökfaragás, a családi fotózás, a Kuckóhősök díjátadó, ahol kivételesen nem a gyerekek, hanem az ő segítőik, gyerekfelügyelők és nevelők vannak főszerepben. A programok finanszírozása magánadományokból, felajánlásokból és saját forrásból történik.

Legnagyobb eseményeink a Kuckó Mikulás és a Kuckó Karácsonyi Csomagolás & Szállítás.

9. éve gyűjtünk azért, hogy gazdag és tartalmas legyen a gyerekotthonban élők karácsonya. 2023-ban 12 000 000 Ft összegyűjtése a cél, ebből 1 807 állami gondoskodásban élő gyereknek és közel 1 000 segítőnek tudunk adventi csomagot készíteni - az otthonoktól érkező igények alapján; ezzel lefedve az összes Budapesti, Pest és Nógrád megyei állami gondozott gyermeket és a segítőket. Háromféle különleges csomagot készítünk, összesen körülbelül 1 000 db-ot: lesznek „hazamenős csomagok” azoknak, akik az ünnepi időszakra haza tudnak menni a családjukhoz, a csomaggal még ünnepibb lesz a karácsony, a gyerekek nem üres kézzel mennek haza.

A többség sajnos a gyerekotthonokban tölti a karácsonyt, nekik csoportokra, 8-12 főre bontva viszünk nagy ajándékcsomagot, ahogyan a lakásotthonok is egy nagy csomagot kapnak. Felmérve az igényeket ők 2023-ban tisztálkodási szereket és kreatív eszközöket kapnak, utóbbiak segítenek abban, hogy a gyerekek kicsit tartalmasabban töltsék az ünnepeket. Az amúgy is túlterhelt rendszerre a téli szünet alatt még több feladat hárul, hiszen a család nélkül töltött karácsony lelkileg is rendkívül megviseli a gyerekeket. Összesen 187 ilyen csoportajándékot készítünk, emellett meglepjük a nevelőket, gyerekfelügyelőket is, nekik kávét, teát és csokit teszünk a csomagokba. Ők sokkal több megbecsülést érdemelnének nem csak év végén, az év többi részében is.


Tudj meg többet, kövess minket:

Köszönjük ha támogatsz minket!

Bankszámlaszámunk: 11710002-24133290